Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

BLOG: Een boek schrijven is als naakt lopen

 

Alles lijkt redelijk normaal. Je staat op, maakt het ontbijt klaar, rijdt naar je werk. Maar dan gebeurt het. Je doet de deur van je kantoor open, loopt naar binnen en ineens realiseer je je dat je naakt bent. Heb jij ook wel eens zo’n droom gehad? Het schrijven van een boek is net zoiets. Tenminste: als je het goed doet.

 

VLOG: Je autobiografie schrijven en publiceren: waarom zou je dat eigenlijk doen?

 

Je autobiografie schrijven en publiceren: waarom zou je dat eigenlijk doen?

BLOG: Mijn autobiografie? Die leest toch niemand! Of wel soms?

 

Je kent ze vast wel. Van die uitvindingen waar niemand op zit te wachten.  Een ijscohouder die vanzelf draait. Een bluetoothspeaker voor je iPhone. Dieet water zonder vet! En misschien denk je wel hetzelfde over jouw autobiografie. Die gaat toch niemand lezen? Of wel soms? Dat ligt er maar net aan.

 

BLOG: Een boek schrijven. Waarom de eerste stap het moeilijkst is. Of juist niet?

 

Een boek schrijven. Waarom de eerste stap het moeilijkst is. Of juist niet?

‘Een reis van 1000 mijl begint met een eerste stap’. Wie kent deze uitspraak van Lao Tse niet? Het is een citaat die eindeloos wordt aangehaald, vooral als we aan iets willen beginnen dat we nooit eerder hebben gedaan.  Het kopen van een huis. Het koken van een zes-gangendiner. Het vinden van een baan. Het schrijven van een boek.

BLOG: Waarom een boek een zwaai geeft aan het ondernemerschap

 

Heb jij dat gevoel ook weleens? Dat je toe bent aan een nieuwe impuls? Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bedrijf?

Schrijf een boek !!

 

 

BLOG: Een autobiografie schrijven: hoe begin je

 

Alle begin is  moeilijk. Dat geldt zeker ook voor het schrijven van een autobiografie. Maar als je weet welke stappen je kunt zetten, ben je al een heel eind op weg.

Schrijfdiscipline

Zo vind je tijd om te schrijven.

‘Tijd maken’ is niet altijd eenvoudig. Daarom raad ik auteurs altijd aan om de zeven-minuten-methode te gebruiken.

Vijf vragen om te bepalen of uw verhaal levensvatbaar is.

 

U heeft een mooi idee. Een goed, gedegen plan voor een informatief boek. Misschien bent u zelfs aan het schrijven. Maar welke waarde heeft uw werk en is het publicabel?  

Compact schrijven

In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw schreef de Vlaamse romanschrijver en dichter Willem Elsschot zijn bekendste werken: Lijmen/Het been en Kaas. Hij staat bekend om zijn simpele en compacte schrijfstijl. Hij gebruikte geen woord teveel. Kunnen wij nu nog wat van Elsschot leren?

Vijf tips voor het schrijven van een informatief boek.

Het schrijven van een informatief boek lijkt heel gemakkelijk. Je hebt een idee en gaat aan de slag. Toch zijn er veel auteurs die halverwege het traject struikelen. Een goede voorbereiding is het halve werk.  Vijf tips voor het schrijven van een informatief boek.

Reactie

Ik heb bij Artemis een workshop gevolgd waar ik zeer tevreden over ben. Hedwig wisselt de theorie af met het maken van schrijfopdrachten en het viel mij op hoe goed Hedwig persoonlijke tips geeft die bijdragen aan meer inzicht voor de aanpak van het boek.
Lucy de Vries