Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Op 1 januari 2006 heb ik bureau Artemis opgericht. De reden om dat te doen was omdat ik auteurs graag op een andere manier wilde begeleiden. Voor die tijd had ik tien jaar bij diverse uitgeverijen gewerkt waar ik verschillende functies vervulde. Ik was begonnen als commercieel medewerker en aan het eind van mijn loopbaan werkte ik als uitgever.

Maar de wereld veranderde razendsnel en die verandering is nog steeds aan de gang. Steeds meer mensen besluiten om een boek te schrijven omdat ze iets van zichzelf naar buiten willen brengen: een nieuwe theorie, een standpunt, iets wat men heeft meegemaakt. Ze hebben een mooi en aangrijpend verhaal te vertellen. 

Veel van deze auteurs willen hun boek ook publiceren, maar de klassieke uitgeverijen sluiten vaak niet goed aan bij hun behoeftes of hun publiek. En de vele (online) nieuwkomers op dit gebied missen hun wortels in het uitgeefvak. Want uitgeven is een vak en dat wordt vaak over het hoofd gezien.

Mensen die een boek schrijven omdat ze iets van zichzelf naar buiten willen brengen geven zichzelf bloot voor een publiek dat hen in meer of mindere mate onbekend is. Het is dan ook niet vreemd dat zij willen dat er zorgvuldig en professioneel met hun werk wordt omgegaan.

Met Artemis wil ik deze aankomende auteurs de gelegenheid bieden om onder persoonlijke en professionele begeleiding hun verhaal te vertellen en om te zetten in een publicabel boek.

Hedwig van Lier
Artemis

Hedwig van Lier richtte in 2006 Artemis op. Daarvoor werkte zij ruim 10 jaar in diverse sales en uitgeeffuncties bij Uitgeverij Coutinho en Uitgeverij Pearson Education. Zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden

Reactie

Ik wilde leren hoe ik van mijn vele aantekeningen en blogs één verhaal kon maken. In een paar uur had Hedwig de rode draad en een begin en eindpunt uit mijn ‘chaos’ gefilterd. In alle rust gaf ze tips en eyeopeners, kan het van harte aanraden!!!
Anja Trapman