Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Registreren

Heb je nog geen account bij de Artemis Academie? Maak er dan nu een aan en start vandaag nog met een nieuwe cursus. Het aanmaken van een account is gratis en verplicht je tot niets.

Registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log dan in om verder te gaan waar je gebleven was of om aan een nieuwe cursus te beginnen.

Inloggen

 

Wanneer je PROBLEMEN of VRAGEN hebt mbt het registreren, het inloggen of het gebruik van de videolessen kijk dan in dit document.

 

Wat is de Artemis Academie?

Ben jij van plan een boek te schrijven? Schrijf je dan nu in voor een cursus of masterclass bij Artemis online Academie.

Of je nu een beginnende of gevorderde schrijver bent, een stukje op weg geholpen wil worden of een langer traject aan wil gaan: ik heb altijd een cursus of masterclass die bij jou past. 

  • In je eigen tempo en vanuit huis te volgen
  • Video’s met leerzame uitleg over schrijftechnieken
  • Inspirerende oefeningen om je schrijfvaardigheid te verbeteren
  • Thuiswerkopdrachten waarmee je verder aan je boek werkt
  • Professionele terugkoppeling op je teksten
  • Stimulerende begeleiding
  • De mogelijkheid om vragen te stellen

Reviews van cursisten.

‘Stimulerend’
‘Levendig en een inhoud waar ik veel aan had’
‘Heel professioneel en ondersteunend’
‘Mijn verhaal is nieuw leven ingeblazen’
‘Het voelde echt als ‘samen schrijven’’
‘Heel goed en het gaf mij een duwtje in de rug’
‘Het verhaal is enorm gegroeid. Zowel in mijn hoofd als op papier’
‘Supergaaf!’

Cursussen

Wil je een boek schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Vraag je je af hoe je jouw verhaal op een boeiende manier op papier kunt krijgen? Lukt het jou niet om jouw boek af te krijgen of raak je tijdens het schrijven steeds het overzicht kwijt? Schrijf je in voor één van de online cursussen!

Masterclasses

Ben jij een gevorderde schrijver en zoek je verdieping? Wil jij je schrijfvaardigheden verder aanscherpen of je verder ontwikkelen als auteur? Dan zijn de masterclasses echt iets voor jou! In iedere masterclass diep ik één specifiek onderwerp verder uit. Onderwerpen waar je ook als gevorderde auteur vroeg of laat tegenaan loopt. Hoe hou ik de lezer bij de les? Hoe zorg ik ervoor dat mijn boodschap goed uit de verf komt? Hoe breng ik verdieping en gelaagdheid aan? 

Dus wil jij in je eigen tempo en vanuit huis je verder ontwikkelen als schrijver? Meld je dan aan!

Ons huidige cursusaanbod

Hieronder zie je een overzicht van alle cursussen en masterclasses. Een overzicht van de cursussen die vallen onder Informatief kun je hier vinden, en de cursussen die vallen onder Autobiografie kun je hier vinden.

Schrijf een boeiend levensverhaal 1

Schrijf een boeiend levensverhaal 1

Heb jij ook een verhaal dat verteld wil worden? Lukt het je maar niet op dat op papier te krijgen? Weet je niet hoe je moet beginnen of hoe je een goede structuur aanbrengt?

Dan is deze cursus Schrijf Een Boeiend Levensverhaal 1 wat voor jou. In deze online cursus, 6 lessen, leg je de basis voor je autobiografie. Je leert hoe je het materiaal verzamelt, hoe je daar structuur in aanbrengt en hoe je op een aantrekkelijke manier schrijft.

Als je deze cursus hebt afgerond heb je een opzet voor je autobiografie, een gedetailleerd schrijfplan en feedback op de eerste scènes van je boek.

Meer informatie
Schrijf een boeiend levensverhaal 2

Schrijf een boeiend levensverhaal 2

Heb jij een stevige basis gelegd voor je autobiografie en wil je graag verder? Heb je het idee dat je méér uit je autobiografie kunt halen maar weet je niet hoe? Zoek je professionele stimulans om door te gaan met schrijven? 

Dan is deze cursus Schrijf een boeiend levensverhaal 2 wat voor jou. In deze zesdelige vervolgcursus breng je je autobiografie op een hoger plan. Je leert welke vertelvorm en perspectief je het beste kunt gebruiken, hoe je een eigen schrijfstijl ontwikkelt en hoe je een levendig tijdsbeeld schetst. 

Als je deze cursus hebt afgerond heb je ontdekt wat jouw ‘schrijfstem’ is en hoe je daaraan vast kunt houden, een aantal belangrijke schrijftechnieken toegepast en feedback gekregen op een aantal sleutelscènes van je boek. 

Meer informatie
Schrijf een boeiend levensverhaal 3

Schrijf een boeiend levensverhaal 3

Ben jij al een heel eind op streek met je autobiografie, maar lukt het je maar niet om het ook echt af te krijgen? Heb je een duwtje in de rug nodig om de laatste hoofdstukken te schrijven? Heb je het schrijven al aardig in de vingers en wil je je als schrijver nóg verder ontwikkelen? 

Meld je dan aan voor deze derde module van de online cursus Schrijf een boeiend levensverhaal. In deze zesdelige vervolgcursus werk je toe naar de afronding van je manuscript. Je leert hoe je kunt spelen met stijl en stijlfiguren, hoe je schrijfplezier behoudt, hoe je beeldspraak kunt gebruiken en hoe je de slotscènes schrijft. 

Als je deze cursus hebt afgerond heb je ontdekt hoe je je autobiografie kunt voltooien en waar je op moet letten tijdens de herschrijfronde. Ook tijdens deze cursus krijg je weer professionele feedback op een aantal sleutelscènes van je boek. 

Meer informatie
Je expertise delen in een boek

Je expertise delen in een boek

Wil jij een boek schrijven over je vakgebied, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Heb je zoveel materiaal dat je het overzicht kwijtraakt? Vraag je je af of jouw boek straks wel publicabel is? Wil je weten hoe je op een boeiende en aantrekkelijke manier schrijft? 

Dan is deze cursus ‘Je expertise delen in een boek’ geschikt voor jou. In deze online cursus van 6 lessen, leg je het fundament voor een boek over jouw vakgebied. Je leert hoe je het voorbereidende werk verricht, hoe je structuur aanbrengt, hoe je een goede planning maakt en waar je op moet letten tijdens het schrijven.

Als je deze cursus hebt afgerond heb je een boekconcept waarmee je je boek kunt verkopen aan een uitgever, een gedetailleerde inhoudsopgave en schrijfplan en feedback op de inleiding en het eerste hoofdstuk van je boek. 

Meer informatie
Van businessblog naar boek

Van businessblog naar boek

Blog jij regelmatig over je vakgebied en vraag je je af of je daar niet méér mee kan doen? Zou je op basis van je blogs graag een boek willen schrijven maar weet je niet hoe je moet beginnen?  Lukt het je wel om een blog te schrijven maar raak je bij een boek het overzicht steeds kwijt? 

Meld je dan aan voor de cursus ‘Van businessblog naar boek’. In deze online cursus van 6 lessen, leer je hoe je op basis van je businessblogs een volwaardig boek schrijft. Ik laat je zien hoe je een heldere structuur aanbrengt, hoe je de aandacht van de lezer van begin tot eind vasthoudt en waar je op moet letten tijdens het schrijven.   

Als je deze cursus hebt afgerond heb je aan de hand van je blogs een gedetailleerd bouwplan gemaakt voor je boek. Je weet wie je lezer is en hoe je de aandacht van die lezer vast kunt houden. En hoe je een inhoudsopgave met prikkelende hoofdstuk titels maakt en de inleiding en het eerste hoofdstuk van je boek hebt geschreven waar je ook feedback op hebt gekregen. 

Meer informatie
Masterclass Autobiografie: Tijd en tijdgeest

Masterclass Autobiografie: Tijd en tijdgeest

Wanneer speelt jouw levensverhaal zich af? In de jaren ’50? De jaren ’70? De jaren ’90? Ieder decennium heeft zijn eigen tijdgeest die de gebeurtenissen in jouw leven kleuren. Voor de lezer is het belangrijk om iets van die tijdgeest te begrijpen, want alleen zo kan hij de gebeurtenissen duiden. 

Wil jij weten hoe je zo’n tijdsbeeld schetst en waarom dat belangrijk is? Of ben jij een gevorderde schrijver en wil je je schrijfvaardigheden nóg verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor deze masterclass! Je ontdekt welke rol de tijd in jouw autobiografie speelt, hoe je tijdsaanduidingen gebruikt, hoe je een tijdsbeeld schetst en waarom dat belangrijk is.

Als je deze masterclass hebt doorlopen heb je een scène geschreven waarin het tijdsbeeld wordt opgeroepen en daar terugkoppeling op gekregen. 

Meer informatie
Masterclass Informatief: Inleiding

Masterclass Informatief: Inleiding

Een eerste indruk maak je maar één keer. Dat geldt niet alleen voor jou als professional, maar ook voor je zakelijke boek. Dat is ook de reden waarom de inleiding het belangrijkste hoofdstuk is in je boek. Het is ‘de eerste kennismaking’ tussen jou en de lezer. Bij die eerste kennismaking bepaalt de lezer of hij jouw boek de moeite waard vindt en of hij de volgende hoofdstukken óók gaat lezen. 

In een goede inleiding prikkel je de nieuwsgierigheid van de lezer, laat je zien waar jouw boek over gaat en waarom het belangrijk voor de lezer is om dit te weten. 

Wil jij leren hoe je zo’n prikkelende  inleiding schrijft? Meld je dan aan voor deze masterclass! Je leert wat de functie van een inleiding is, uit welke onderdelen een goede inleiding bestaat, hoe je een prikkelende inleiding schrijft en hoe je de lezer daarbij verleidt om door te lezen. 

Als je deze masterclass hebt doorlopen heb je de inleiding van je boek geschreven en daar feedback op gekregen.

Meer informatie

Reactie

Dit was een ervaring om niet snel te vergeten: intens, dat zeker, maar bovenal zéér leerzaam. Absolute aanrader! De begeleiding door Hedwig is duidelijk, de sfeer is rustig en gezellig. Ik zit op het juiste spoor van mijn te schrijven verhaal.
Rowdy