Tekengebied 1

Registreren

Heb je nog geen account bij de Artemis Academie? Maak er dan nu een aan en start vandaag nog met een nieuwe cursus of meld je aan voor de Ontmoetingsplek. Het aanmaken van een account is gratis en verplicht je tot niets.

Registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log dan in om verder te gaan waar je gebleven was in de cursus, om aan een nieuwe cursus te beginnen of om naar de Ontmoetingsplek te gaan.

Inloggen

 

Wanneer je PROBLEMEN of VRAGEN hebt mbt het registreren, het inloggen of het gebruik van de videolessen kijk dan in dit document.

 

Welkom bij de Artemis Online Academie

 • Ben jij van plan een boek aan het schrijven en weet je niet hoe je moet beginnen? 
 • Ben jij al een tijdje zelfstandig aan het schrijven en kan je wel een duwtje in je rug gebruiken? 
 • Zou jij graag andere auteurs online willen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen?
 • Zoek jij een plek waar je de steun en stimulans vindt die je als auteur soms broodnodig hebt? 

Dan ben je bij de Artemis Online Academie op de juiste plek!

Wat is de Artemis Online Academie?

De Artemis Online Academie is een plek waar alles wat jij als schrijver nodig hebt bij elkaar komt. Een plek waar je: 

 • Andere schrijvers online kunt ontmoeten
 • Inspirerende en stimulerende cursussen kunt volgen
 • Vragen kunt stellen
 • Ervaringen uit kunt wisselen met andere auteurs 
 • Tips krijgt van een ervaren schrijfcoach
 • Elke maand een schrijfoefening kunt doen
 • Professionele feedback kunt krijgen op je werk
 • Elkaar kunt stimuleren en inspiratie op kunt doen

 

De Artemis Online Academie bestaat uit twee onderdelen: Artemis Online Ontmoetingsplek en de Artemis Online cursussen.

 


Artemis Online Ontmoetingsplek

Zoek je een plek te hebben waar je andere schrijvers fysiek en online kunt ontmoeten? Een plek waar je ervaringen uit kunt wisselen, elkaar kunt stimuleren en waar je inspiratie op kunt doen? Een plek waar je de steun en stimulans krijgt die je als auteur soms broodnodig hebt? Meld je dan aan voor de Artemis Online Ontmoetingsplek!

Dé plek waar je samen kunt schrijven!    

Meer informatie


Artemis Online Cursussen

Wil je een boek schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Vraag je je af hoe je jouw verhaal op een boeiende manier op papier kunt krijgen? Lukt het jou niet om jouw boek af te krijgen of raak je tijdens het schrijven steeds het overzicht kwijt? Schrijf je in voor één van de online cursussen!

Reviews van deelnemers:

‘Stimulerend’
‘Levendig en een inhoud waar ik veel aan had’
‘Heel professioneel en ondersteunend’
‘Mijn verhaal is nieuw leven ingeblazen’
‘Het voelde echt als ‘samen schrijven’’
‘Heel goed en het gaf mij een duwtje in de rug’
‘Het verhaal is enorm gegroeid. Zowel in mijn hoofd als op papier’
‘Supergaaf!’

Ons huidige cursusaanbod

Hieronder zie je een overzicht van alle cursussen. Een overzicht van de cursussen die vallen onder Informatief kun je hier vinden, en de cursussen die vallen onder Autobiografie kun je hier vinden.

Schrijf een boeiend levensverhaal 1

Schrijf een boeiend levensverhaal 1

Heb jij ook een verhaal dat verteld wil worden? Lukt het je maar niet op dat op papier te krijgen? Weet je niet hoe je moet beginnen of hoe je een goede structuur aanbrengt?

Dan is deze cursus Schrijf Een Boeiend Levensverhaal 1 wat voor jou. In deze online cursus, 6 lessen, leg je de basis voor je autobiografie. Je leert hoe je het materiaal verzamelt, hoe je daar structuur in aanbrengt en hoe je op een aantrekkelijke manier schrijft.

Als je deze cursus hebt afgerond heb je een opzet voor je autobiografie, een gedetailleerd schrijfplan en feedback op de eerste scènes van je boek.

Meer informatie
Schrijf een boeiend levensverhaal 2

Schrijf een boeiend levensverhaal 2

Heb jij een stevige basis gelegd voor je autobiografie en wil je graag verder? Heb je het idee dat je méér uit je autobiografie kunt halen maar weet je niet hoe? Zoek je professionele stimulans om door te gaan met schrijven? 

Dan is deze cursus Schrijf een boeiend levensverhaal 2 wat voor jou. In deze zesdelige vervolgcursus breng je je autobiografie op een hoger plan. Je leert welke vertelvorm en perspectief je het beste kunt gebruiken, hoe je een eigen schrijfstijl ontwikkelt en hoe je een levendig tijdsbeeld schetst. 

Als je deze cursus hebt afgerond heb je ontdekt wat jouw ‘schrijfstem’ is en hoe je daaraan vast kunt houden, een aantal belangrijke schrijftechnieken toegepast en feedback gekregen op een aantal sleutelscènes van je boek. 

Meer informatie
Schrijf een boeiend levensverhaal 3

Schrijf een boeiend levensverhaal 3

Ben jij al een heel eind op streek met je autobiografie, maar lukt het je maar niet om het ook echt af te krijgen? Heb je een duwtje in de rug nodig om de laatste hoofdstukken te schrijven? Heb je het schrijven al aardig in de vingers en wil je je als schrijver nóg verder ontwikkelen? 

Meld je dan aan voor deze derde module van de online cursus Schrijf een boeiend levensverhaal. In deze zesdelige vervolgcursus werk je toe naar de afronding van je manuscript. Je leert hoe je kunt spelen met stijl en stijlfiguren, hoe je schrijfplezier behoudt, hoe je beeldspraak kunt gebruiken en hoe je de slotscènes schrijft. 

Als je deze cursus hebt afgerond heb je ontdekt hoe je je autobiografie kunt voltooien en waar je op moet letten tijdens de herschrijfronde. Ook tijdens deze cursus krijg je weer professionele feedback op een aantal sleutelscènes van je boek. 

Meer informatie
Je expertise delen in een boek

Je expertise delen in een boek

Wil jij een boek schrijven over je vakgebied, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Heb je zoveel materiaal dat je het overzicht kwijtraakt? Vraag je je af of jouw boek straks wel publicabel is? Wil je weten hoe je op een boeiende en aantrekkelijke manier schrijft? 

Dan is deze cursus ‘Je expertise delen in een boek’ geschikt voor jou. In deze online cursus van 6 lessen, leg je het fundament voor een boek over jouw vakgebied. Je leert hoe je het voorbereidende werk verricht, hoe je structuur aanbrengt, hoe je een goede planning maakt en waar je op moet letten tijdens het schrijven.

Als je deze cursus hebt afgerond heb je een boekconcept waarmee je je boek kunt verkopen aan een uitgever, een gedetailleerde inhoudsopgave en schrijfplan en feedback op de inleiding en het eerste hoofdstuk van je boek. 

Meer informatie

Reactie

Ik heb Hedwig ontdekt op Facebook, ze prees haar schrijfcursus aan. Geen moment spijt! Elke les enthousiast verteld met uitlegfilmpjes, tips en duidelijke voorbeelden. Het smaakte naar meer en ik ben een begeleidingstraject gaan volgen. Zo veel geleerd!
Renée Lafeber