Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Wat is de Artemis Academie?

Inloggen Registreren

Ben jij van plan een boek te schrijven? Schrijf je dan nu in voor een cursus of masterclass bij Artemis online Academie.

Wanneer je PROBLEMEN of VRAGEN hebt mbt het registreren, het inloggen of het gebruik van de videolessen kijk dan in dit document.

 

Praktische cursussen voor het schrijven van een autobiografie

Of je nu een beginnende of gevorderde schrijver bent, een stukje op weg geholpen wil worden of een langer traject aan wil gaan: ik heb altijd een cursus of masterclass die bij jou past. 

  • In je eigen tempo en vanuit huis te volgen
  • Video’s met leerzame uitleg over schrijftechnieken
  • Inspirerende oefeningen om je schrijfvaardigheid te verbeteren
  • Thuiswerkopdrachten waarmee je verder aan je boek werkt
  • Professionele terugkoppeling op je teksten
  • Stimulerende begeleiding
  • De mogelijkheid om vragen te stellen

Reviews van cursisten.

‘Stimulerend’
‘Levendig en een inhoud waar ik veel aan had’
‘Heel professioneel en ondersteunend’
‘Mijn verhaal is nieuw leven ingeblazen’
‘Het voelde echt als ‘samen schrijven’’
‘Heel goed en het gaf mij een duwtje in de rug’
‘Het verhaal is enorm gegroeid. Zowel in mijn hoofd als op papier’
‘Supergaaf!’

Cursussen

Wil je een boek schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Vraag je je af hoe je jouw verhaal op een boeiende manier op papier kunt krijgen? Lukt het jou niet om jouw boek af te krijgen of raak je tijdens het schrijven steeds het overzicht kwijt? Schrijf je in voor één van de online cursussen!

Masterclasses

Ben jij een gevorderde schrijver en zoek je verdieping? Wil jij je schrijfvaardigheden verder aanscherpen of je verder ontwikkelen als auteur? Dan zijn de masterclasses echt iets voor jou! In iedere masterclass diep ik één specifiek onderwerp verder uit. Onderwerpen waar je ook als gevorderde auteur vroeg of laat tegenaan loopt. Hoe hou ik de lezer bij de les? Hoe zorg ik ervoor dat mijn boodschap goed uit de verf komt? Hoe breng ik verdieping en gelaagdheid aan? 

Dus wil jij in je eigen tempo en vanuit huis je verder ontwikkelen als schrijver? Meld je dan aan!

 

Ons aanbod

Hieronder zie je een overzicht van de cursussen en masterclasses die vallen onder autobiografie. Een overzicht van de cursussen en masterclasses die vallen onder informatief kun je hier vinden.

Schrijf een boeiend levensverhaal 1

Schrijf een boeiend levensverhaal 1

Heb jij ook een verhaal dat verteld wil worden? Lukt het je maar niet op dat op papier te krijgen? Weet je niet hoe je moet beginnen of hoe je een goede structuur aanbrengt?

Dan is deze cursus Schrijf Een Boeiend Levensverhaal 1 wat voor jou. In deze online cursus, 6 lessen, leg je de basis voor je autobiografie. Je leert hoe je het materiaal verzamelt, hoe je daar structuur in aanbrengt en hoe je op een aantrekkelijke manier schrijft.

Als je deze cursus hebt afgerond heb je een opzet voor je autobiografie, een gedetailleerd schrijfplan en feedback op de eerste scènes van je boek.

Meer informatie
Schrijf een boeiend levensverhaal 2

Schrijf een boeiend levensverhaal 2

Heb jij een stevige basis gelegd voor je autobiografie en wil je graag verder? Heb je het idee dat je méér uit je autobiografie kunt halen maar weet je niet hoe? Zoek je professionele stimulans om door te gaan met schrijven? 

Dan is deze cursus Schrijf een boeiend levensverhaal 2 wat voor jou. In deze zesdelige vervolgcursus breng je je autobiografie op een hoger plan. Je leert welke vertelvorm en perspectief je het beste kunt gebruiken, hoe je een eigen schrijfstijl ontwikkelt en hoe je een levendig tijdsbeeld schetst. 

Als je deze cursus hebt afgerond heb je ontdekt wat jouw ‘schrijfstem’ is en hoe je daaraan vast kunt houden, een aantal belangrijke schrijftechnieken toegepast en feedback gekregen op een aantal sleutelscènes van je boek. 

Meer informatie
Schrijf een boeiend levensverhaal 3

Schrijf een boeiend levensverhaal 3

Ben jij al een heel eind op streek met je autobiografie, maar lukt het je maar niet om het ook echt af te krijgen? Heb je een duwtje in de rug nodig om de laatste hoofdstukken te schrijven? Heb je het schrijven al aardig in de vingers en wil je je als schrijver nóg verder ontwikkelen? 

Meld je dan aan voor deze derde module van de online cursus Schrijf een boeiend levensverhaal. In deze zesdelige vervolgcursus werk je toe naar de afronding van je manuscript. Je leert hoe je kunt spelen met stijl en stijlfiguren, hoe je schrijfplezier behoudt, hoe je beeldspraak kunt gebruiken en hoe je de slotscènes schrijft. 

Als je deze cursus hebt afgerond heb je ontdekt hoe je je autobiografie kunt voltooien en waar je op moet letten tijdens de herschrijfronde. Ook tijdens deze cursus krijg je weer professionele feedback op een aantal sleutelscènes van je boek. 

Meer informatie
Masterclass Autobiografie: Tijd en tijdsgeest

Masterclass Autobiografie: Tijd en tijdsgeest

Wanneer speelt jouw levensverhaal zich af? In de jaren ’50? De jaren ’70? De jaren ’90? Ieder decennium heeft zijn eigen tijdsgeest die de gebeurtenissen in jouw leven kleuren. Voor de lezer is het belangrijk om iets van die tijdsgeest te begrijpen, want alleen zo kan hij de gebeurtenissen duiden. 

Wil jij weten hoe je zo’n tijdsbeeld schetst en waarom dat belangrijk is? Of ben jij een gevorderde schrijver en wil je je schrijfvaardigheden nóg verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor deze masterclass! Je ontdekt welke rol de tijd in jouw autobiografie speelt, hoe je tijdsaanduidingen gebruikt, hoe je een tijdsbeeld schetst en waarom dat belangrijk is.

Als je deze masterclass hebt doorlopen heb je een scène geschreven waarin het tijdsbeeld wordt opgeroepen en daar terugkoppeling op gekregen. 

Meer informatie

Mis je een cursus die je graag zou willen volgen?

Suggesties zijn altijd welkom. Neem contact met ons op indien je een goed idee hebt.

Reactie

Met haar objectiviteit en kennis van zaken heeft Hedwig een positieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming van mijn boek 'Het Alzheimermozaïek'. Tijdens het proces heb ik heel veel geleerd, over schrijven en over mezelf..."
Cindy Çençen