Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

BLOG Een boek schrijven. Waarom de eerste stap het moeilijkst is. Of juist niet?

 

Een boek schrijven. Waarom de eerste stap het moeilijkst is. Of juist niet?

‘Een reis van 1000 mijl begint met een eerste stap’. Wie kent deze uitspraak van Lao Tse niet? Het is een citaat die eindeloos wordt aangehaald, vooral als we aan iets willen beginnen dat we nooit eerder hebben gedaan.  Het kopen van een huis. Het koken van een zes-gangendiner. Het vinden van een baan. Het schrijven van een boek.

BLOG Waarom een boek een zwaai geeft aan het ondernemerschap

 

Heb jij dat gevoel ook weleens? Dat je toe bent aan een nieuwe impuls? Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bedrijf?

Schrijf een boek !!

 

 

BLOG Een autobiografie schrijven: hoe begin je

Alle begin is  moeilijk. Dat geldt zeker ook voor het schrijven van een autobiografie. Maar als je weet welke stappen je kunt zetten, ben je al een heel eind op weg.

Schrijfdiscipline

Zo vind je tijd om te schrijven.

‘Tijd maken’ is niet altijd eenvoudig. Daarom raad ik auteurs altijd aan om de zeven-minuten-methode te gebruiken.

Een Autobiografie schrijven

Hoe begin je ?

Veel mensen zitten vol verhalen over dingen die ze hebben meegemaakt. Vrolijke en soms ook treurige verhalen. Veel van die verhalen zijn de moeite waard om opgeschreven te worden. Maar hoe doe je dat? En waar begin je?

Vijf vragen om te bepalen of uw verhaal levensvatbaar is.

 

U heeft een mooi idee. Een goed, gedegen plan voor een informatief boek. Misschien bent u zelfs aan het schrijven. Maar welke waarde heeft uw werk en is het publicabel?  

Compact schrijven

In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw schreef de Vlaamse romanschrijver en dichter Willem Elsschot zijn bekendste werken: Lijmen/Het been en Kaas. Hij staat bekend om zijn simpele en compacte schrijfstijl. Hij gebruikte geen woord teveel. Kunnen wij nu nog wat van Elsschot leren?

Vijf tips voor het schrijven van een informatief boek.

Het schrijven van een informatief boek lijkt heel gemakkelijk. Je hebt een idee en gaat aan de slag. Toch zijn er veel auteurs die halverwege het traject struikelen. Een goede voorbereiding is het halve werk.  Vijf tips voor het schrijven van een informatief boek.

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

Het was bijzonder verhelderend om bij Hedwig de kickstart cursus ‘informatief schrijven’ te volgen. In een dag heb ik veel geleerd over het maken van een schrijfplan en een publicatievoorstel.
Hansje van Etten