Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Het Alzheimer Mozaïek

Nadat Cindy in 2011 al een keer een manuscript door mij had laten beoordelen, nam ze in 2017 weer contact met mij op. Ze vertelde mij dat ze bezig was met een ander project: het maken van glasmozaïeken. Daarbij liet ze zich vooral inspireren door haar ervaringen met haar moeder die aan Alzheimer leed. Haar wens was om als een beeldverhaal te publiceren, steeds met een korte begeleidend verhaal erbij. Ik heb haar begeleid bij het schrijven van de verhalen met als resultaat dat het boek ‘Het Alzheimer Mozaïek’ in 2019 verscheen. 

Amerikanen fietsen niet

Van januari tot juli 2009 heeft Gijs van Middelkoop een reis door Amerika gemaakt. Voor het thuisfront schreef hij een aantal verhalen die hij op zijn website publiceerde. Hierop kreeg hij zoveel enthousiaste reacties dat hij zich af begon te vragen of er misschien meer met zijn verhalen mogelijk was. Voor deze auteur heb ik een beoordelingsrapport geschreven waarin ik aangaf hoe hij zijn teksten zou kunnen verbeteren. Mede aan de hand van deze aanwijzingen heeft hij zijn manuscript herschreven. In oktober 2011 is het bij uitgeverij Elmar verschenen.

Gifmenger tegen wil en dank

Deze auteur had een aantal verhalen geschreven over zijn ervaringen in de huisartsenpraktijk, die hij naar diverse uitgeverijen had opgestuurd. Toen daaruit geen resultaat kwam, heeft hij mij benaderd voor advies. Ik heb hem een aantal suggesties gedaan voor het herschrijven van zijn manuscript en heb voor hem contacten gelegd met uitgevers. Naar aanleiding daarvan is het boek ondergebracht bij uitgeverij Thoeris.

Koosje

Al een tijdje schrijft Carice de Wildt columns over haar dagelijks leven. Ze heeft een bipolaire stoornis, wat het er voor haar niet eenvoudiger op maakt. De reacties op haar columns waren zo enthousiast dat ze van het bedrijf Operatie Farma het verzoek kreeg een boek te schrijven. Een boek waarin ze laat zien hoe het is manisch-depressief te zijn. Ze klopte bij mij aan voor advies. Het boek is inmiddels verschenen.

Bestemming Bangkok

Toen Armand Diedrich in 2010 contact met mij opnam, had hij al een aantal jaar aan zijn manuscript gewerkt. Hij wilde graag weten of het voldoende kwaliteit had om aan een uitgeverij aan te bieden. Ik heb een aantal suggesties gedaan om zijn manuscript te verbeteren en hem in contact gebracht met uitgeverij Personalia. In 2014 is het boek bij hen gepubliceerd.

De reden dat ik zing

Nadat Anne Norvan in 2010 een cursus Creatief schrijven bij mij had gevolgd, besloot ze in 2011 te beginnen aan een boek en vroeg zij mij haar daarbij te helpen. Het resultaat is de semi-autobiografische roman De reden dat ik zing die in juni 2013 bij uitgeverij Mimosa verschenen is.

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

Ik heb bij Artemis een workshop gevolgd waar ik zeer tevreden over ben. Hedwig wisselt de theorie af met het maken van schrijfopdrachten en het viel mij op hoe goed Hedwig persoonlijke tips geeft die bijdragen aan meer inzicht voor de aanpak van het boek.
Lucy de Vries