Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

De Tovenaarsdochter - Maroesja Lacunes

De Tovenaarsdochter - Maroesja Lacunes

Verschijningsdatum 2022
Genre Biografie├źn en waargebeurd
Aantal pagina's 296
Verschijningsvorm Paperback
Formaat 13 x 21
ISBN 9789083096155

Als een paar jaar had Maroesja Lacunes aan haar familiebiografie gewerkt. Aanvankelijk leken haar kansen veel belovend: ze kreeg lovende reacties van redacteuren en agentschappen. Maar toen ze haar manuscript uiteindelijk opstuurde, kreeg ze steevast een afwijzing.  Op dat moment nam zij contact met mij op voor een manuscriptanalyse. Toen ik haar manuscript las zag ik dat ze zoveel wilde vertellen dat ze in haar eigen materiaal verdwaalde. En dat ze voor een vorm had gekozen waarmee ze niet uit de voeten kon.
Aan de hand van de aanwijzingen uit het rapport heeft Maroesja het manuscript herschreven. Het resultaat is een boek dat in juni 2022 is gepubliceerd bij uitgeverij GiST. 
    
'Er vallen heel wat kwartjes (zoals ook eerdere opmerkingen van anderen plus mijn eigen twijfels) op hun plek. Ik ervaar het als een kans om met nieuwe moed de boel om te gooien'
 

Als tovenaarsdochter Tika in de televisieserie Tita Tovenaar loste Maroesja Lacunes problemen op door de tijd stil te zetten. 
Vijftig jaar later zet zij de tijd echt stil. Na een leven als actrice kijkt ze terug op waar zij vandaan komt: een artiestengezin vol buitenbeetjes die om voorrang streden. Het lawaaiigste lid was Toby Rix, die ooit internationaal furore maakte met zijn toeterix. Inmiddels is Maroesja, oudste dochter, als enige nog over van dat bijzondere gezin. Wat ziet zij als nu alles stilstaat? Wat blijft er over als het spel van liefhebben en verlaten is uitgespeeld? De Tovenaarsdochter is een familieverhaal over de prijs van talent, de zeggingskracht van geheimen en van onherstelbaar doorgesneden banden.

Over de auteur

In plaats van tekenleraar werd ik actrice. Bij periodes bleef ik tekenen en maakte rekwisieten, maskers, decorstukken voor onze eigen theaterproducties. Na de eeuwwisseling pakte ik het schilderen langzaam maar zeker weer op. In 2006 betrok ik mijn atelier in de Witte de Withstraat in Amsterdam. Daar maak ik deel uit van het collectief Ateliers en galerie De Stoker.

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

Hedwig is een zeer professionele auteursbegeleidster. Overziet het totaal, stelt de juiste vragen en geeft tips om mijn idee zo goed mogelijk op papier te krijgen. Eindresultaat was boven verwachting.
Marco Metz