Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Op 1 januari 2006 heb ik bureau Artemis opgericht omdat ik het anders wilde doen. Ik had tien jaar bij diverse uitgeverijen gewerkt in diverse functies: van commercieel medewerker tot uitgever.

Maar de wereld veranderde razendsnel en ze blijft veranderen. Steeds meer mensen schrijven omdat ze een mooi of aangrijpend verhaal te vertellen hebben. Voor hen die dat willen doen in een publicabel boek, sluit de klassieke uitgeverij vaak niet goed aan. En de vele (online) nieuwkomers missen hun wortels in het uitgeefvak. En een vak is het.

Want mensen schrijven niet zomaar een boek. Mensen die hun persoonlijk verhaal vertellen geven een deel van zichzelf bloot. En dan wil je wel dat daar zorgvuldig en professioneel mee omgegaan wordt.

Met Artemis bied ik aankomende auteurs via professionele begeleiding en persoonlijke aandacht de kans hun verhaal te vertellen in een publicabel boek.

Hedwig van Lier
Artemis

Hedwig van Lier richtte in 2006 Artemis op. Daarvoor werkte zij ruim 10 jaar in diverse sales en uitgeeffuncties bij Uitgeverij Coutinho en Uitgeverij Pearson Education. Zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Reactie

Onlangs heb ik deelgenomen aan een workshop van Hedwig van Lier. Op interactieve wijze leidt zij de auteur in spé door het schrijfproces. Door het gesprek/feedback ontstaat inzicht over je boek en de handout is een prima hulpmiddel. Deze workshop helpt!!!
Lisa Bakker-Ruggieri