Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Op 1 januari 2006 heb ik bureau Artemis opgericht omdat ik het anders wilde doen. Ik had tien jaar bij diverse uitgeverijen gewerkt in diverse functies: van commercieel medewerker tot uitgever.

Maar de wereld veranderde razendsnel en ze blijft veranderen. Steeds meer mensen schrijven omdat ze een mooi of aangrijpend verhaal te vertellen hebben. Voor hen die dat willen doen in een publicabel boek, sluit de klassieke uitgeverij vaak niet goed aan. En de vele (online) nieuwkomers missen hun wortels in het uitgeefvak. En een vak is het.

Want mensen schrijven niet zomaar een boek. Mensen die hun persoonlijk verhaal vertellen geven een deel van zichzelf bloot. En dan wilt u wel dat daar zorgvuldig en professioneel mee omgegaan wordt.

Met Artemis bied ik aankomende auteurs via professionele begeleiding en persoonlijke aandacht de kans hun verhaal te vertellen in een publicabel boek.

Hedwig van Lier
Artemis

Hedwig van Lier richtte in 2006 Artemis op. Daarvoor werkte zij ruim 10 jaar in diverse sales en uitgeeffuncties bij Uitgeverij Coutinho en Uitgeverij Pearson Education. Zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Reactie

Ik heb je manuscriptanalyse als heel nuttig ervaren. Niet alleen door de tips die je geeft. Door de vinger op zere plekken te leggen geef je mij, ook als ik ze al gesignaleerd had, een gevoel van bevestiging. Ik ben op de goede weg, een stimulans.
Rienk Pruiksma