Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal
Datum Tijd Locatie Omschrijving
22-05-2020 10:00 uur

3-Maanden Masterclassprogramma ‘Een pakkend levensverhaal schrijven in drie maanden’

 

 

Een pakkend levensverhaal schrijven in drie maanden

 

Het schrijven van mijn autobiografie heeft mij op het spoor van mijn levensthema gezet. Wat een ontdekking! – Elly Berends

Je hebt me echt uit mijn (schrijf)blokkade gehaald – Arianne Groenendijk

 

Je autobiografie schrijven en publiceren is waardevol. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Het helpt je namelijk om:

• Je stem te laten horen
• Aandacht te vragen voor dat wat jou is overkomen
• Andere mensen te helpen en te inspireren
• Je verhaal in interviews, lezingen en workshops nóg verder naar buiten te brengen


Maar ook het schrijfproces zelf levert je al veel op. Het schrijven van je levensverhaal dwingt je namelijk om afstand te nemen en met andere ogen te kijken naar dat wat je overkomen is. En dat geeft weer nieuwe inzichten.  En dat zorgt er weer voor dat je:

• Ontdekt wat de rode draad (dat wat steeds weer terugkeert) is in jouw leven
• Je levensthema herkent
• Betekenis kunt geven aan dat wat je overkomen is


Het is niet voor niets dat veel mensen hun autobiografie willen schrijven en publiceren. Maar:

- Hoe begin je?
- Hoe maak je een autobiografie boeiend, zodat ook buitenstaanders het willen lezen?
- Hoe houd je het schrijven vol?
- En wat doe je met je manuscript als het af is?

Je wilt immers niet dat het een ‘en-toen-en-toen-en-toen’ verhaal wordt of een opsomming van gebeurtenissen en feiten. Of dat je manuscript in een la belandt omdat het niet interessant genoeg is voor buitenstaanders.

 

Met het Masterclassprogramma ‘Een pakkend levensverhaal schrijven in drie maanden’ zorg je ervoor dat jouw autobiografie er ook écht komt!

Drie maanden lang individuele aandacht en begeleiding!

In een kleine setting van maximaal vier deelnemers werk je drie maanden lang aan je boek. Doordat de omvang van de groep beperkt wordt gehouden, krijg je veel individuele aandacht en is er veel ruimte om op jouw specifieke situatie in te gaan. Tegelijkertijd biedt de aanwezigheid van de andere deelnemers de mogelijkheid om te sparren met collega-auteurs zodat je je ideeën en teksten nog verder kunt aanscherpen.

De masterclass begint met een driedaagse bijeenkomst waarbij je onder directe begeleiding een flinke start maakt met je boek. We maken een inventarisatie van de belangrijkste gebeurtenissen uit jouw leven, kijken naar de terugkerende thema’s en formuleren de rode draad. Aan de hand daarvan maken we een opzet voor je boek. Je krijgt een aantal oefeningen om de techniek van het schrijven in de vingers te krijgen en werken de eerste hoofdstukken uit. Ook blikken we alvast vooruit op de mogelijkheden voor publicatie.

Na deze drie dagen heb je voldoende bagage om zelfstandig met je boek aan de slag te gaan. De bedoeling is dat je regelmatig aan je boek schrijft. Tussendoor kan je mij mailen of bellen met je vragen.

Zes weken na deze bijeenkomst is er een online groepsgesprek waarbij we evalueren hoe het gaat, bekijken waar jij staat, waar jij nog tegenaan loopt bij het schrijven en wat jij eventueel nog nodig hebt om je boek af te kunnen maken.

Drie maanden na de driedaagse bijeenkomst is er een terugkomdag, waarbij we in dezelfde kleine setting de laatste hand aan jouw boek leggen.


Wat leer je tijdens het Masterclass programma?

• Hoe je een spanningsboog in je verhaal aanbrengt
• Hoe je op een boeiende en aantrekkelijke manier schrijft
• Hoe je de aandacht van de lezer vasthoudt
• Hoe je de personen die in je verhaal voorkomen zo treffend mogelijk neerzet
• Hoe je je autobiografie interessant maakt voor een groter publiek
• Hoe je je manuscript aanbiedt aan een uitgever
• Hoe je je boek zelf kunt publiceren


Aan het eind van het traject heb je:

• Een vrijwel volledig manuscript dat geschikt is voor publicatie én leidt tot een boek dat commercieel succesvol kan zijn
• Een synopsis dat je kunt gebruiken om uitgevers te benaderen
• Inzicht in de publicatiemogelijkheden én een uitgeefadvies

Profiteer van de korting op Schrijven Magazine!

Deelnemers aan het 3-maanden Masterclassprogramma ‘Een pakkend levensverhaal schrijven in drie maanden’ krijgen korting op een jaarabonnement op Schrijven Magazine (6 nummers) en betalen slechts € 22,50 (i.p.v. € 40,50). Bij dat abonnement zit ook 1 jaar gratis toegang tot Van Dale Online Professioneel Nederlands (t.w.v. € 20,-)!


Dit is wat deelnemers over mijn workshops zeggen

- Hedwig benadert het schrijven heel praktisch, daardoor ging ik ook doelgericht schrijven. Haar adviezen zijn steeds heel concreet toepasbaar, daardoor wordt het schrijven nu overzichtelijk en haalbaar. Dat heeft mij echt uit de (schrijf)blokkade gehaald.

- Hedwig geeft in deze workshop een aantal goede tips en inspirerende (of verrassende) oefeningen die uitnodigen om het beste uit jezelf en je verhaal te halen.

- Ik heb bij Artemis een workshop gevolgd waar ik zeer tevreden over ben. Hedwig wisselt de theorie af met het maken van schrijfopdrachten en het viel mij op hoe goed Hedwig persoonlijke tips geeft die bijdragen aan meer inzicht voor de aanpak van het boek.

- Hedwig heeft passie voor haar vak. Dat weet ze met enthousiasme over te brengen. Zeer de moeite waard.

 

Wil je weten hoe het er in een workshop aan toe gaat? Bekijk dan deze video

 

Artemis, bureau voor auteursbegeleiding
Of je nu schrijft voor een groot of klein publiek, Artemis is een bureau met jarenlange ervaring in het begeleiden van auteurs van informatieve boeken en autobiografiën. Haal inspiratie uit onze mooiste reeds gepubliceerde boeken.

Doorgang alleen bij voldoende deelname (bij geen doorgang wordt bijtijds gecommuniceerd).

Voor wie:             Iedereen die graag zijn autobiografie wil schrijven
Duur:                   Drie maanden

Kosten:                525,00 Euro incl. BTW (inclusief koffie, thee, lunch)
Bijeenkomsten:     22, 23 en 24 mei 2020. Nog 2 plekken vrij!
Terugkomdag:      5 september 2020
Tijdstip:                10:00 – 16:00 uur
Locatie:                Naarden
Online gesprek:    datum en tijdstip wordt in overleg bepaald

 

Aanmelden

 

 

 

 

Reactie

Het was bijzonder verhelderend om bij Hedwig de kickstart cursus ‘informatief schrijven’ te volgen. In een dag heb ik veel geleerd over het maken van een schrijfplan en een publicatievoorstel.
Hansje van Etten