Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Wat is de Artemis Academie?

Inloggen Registreren

Ben jij van plan een boek te schrijven? Schrijf je dan nu in voor een cursus of masterclass bij Artemis online Academie.

Wanneer je PROBLEMEN of VRAGEN hebt mbt het registreren, het inloggen of het gebruik van de videolessen kijk dan in dit document.

 

Praktische cursussen voor het schrijven van een informatief boek

Of je nu een beginnende of gevorderde schrijver bent, een stukje op weg geholpen wil worden of een langer traject aan wil gaan: ik heb altijd een cursus of masterclass die bij jou past. 

  • In je eigen tempo en vanuit huis te volgen
  • Video’s met leerzame uitleg over schrijftechnieken
  • Inspirerende oefeningen om je schrijfvaardigheid te verbeteren
  • Thuiswerkopdrachten waarmee je verder aan je boek werkt
  • Professionele terugkoppeling op je teksten
  • Stimulerende begeleiding
  • De mogelijkheid om vragen te stellen

Reviews van cursisten.

‘Stimulerend’
‘Levendig en een inhoud waar ik veel aan had’
‘Heel professioneel en ondersteunend’
‘Mijn verhaal is nieuw leven ingeblazen’
‘Het voelde echt als ‘samen schrijven’’
‘Heel goed en het gaf mij een duwtje in de rug’
‘Het verhaal is enorm gegroeid. Zowel in mijn hoofd als op papier’
‘Supergaaf!’

Cursussen

Wil je een boek schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Vraag je je af hoe je jouw verhaal op een boeiende manier op papier kunt krijgen? Lukt het jou niet om jouw boek af te krijgen of raak je tijdens het schrijven steeds het overzicht kwijt? Schrijf je in voor één van de online cursussen!

Masterclasses

Ben jij een gevorderde schrijver en zoek je verdieping? Wil jij je schrijfvaardigheden verder aanscherpen of je verder ontwikkelen als auteur? Dan zijn de masterclasses echt iets voor jou! In iedere masterclass diep ik één specifiek onderwerp verder uit. Onderwerpen waar je ook als gevorderde auteur vroeg of laat tegenaan loopt. Hoe hou ik de lezer bij de les? Hoe zorg ik ervoor dat mijn boodschap goed uit de verf komt? Hoe breng ik verdieping en gelaagdheid aan? 

Dus wil jij in je eigen tempo en vanuit huis je verder ontwikkelen als schrijver? Meld je dan aan!

 

Ons aanbod

Hieronder zie je een overzicht van de cursussen en masterclasses die vallen onder informatief. Een overzicht van de cursussen en masterclasses die vallen onder autobiografie kun je hier vinden.

Je expertise delen in een boek

Je expertise delen in een boek

Wil jij een boek schrijven over je vakgebied, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Heb je zoveel materiaal dat je het overzicht kwijtraakt? Vraag je je af of jouw boek straks wel publicabel is? Wil je weten hoe je op een boeiende en aantrekkelijke manier schrijft? 

Dan is deze cursus ‘Je expertise delen in een boek’ geschikt voor jou. In deze online cursus van 6 lessen, leg je het fundament voor een boek over jouw vakgebied. Je leert hoe je het voorbereidende werk verricht, hoe je structuur aanbrengt, hoe je een goede planning maakt en waar je op moet letten tijdens het schrijven.

Als je deze cursus hebt afgerond heb je een boekconcept waarmee je je boek kunt verkopen aan een uitgever, een gedetailleerde inhoudsopgave en schrijfplan en feedback op de inleiding en het eerste hoofdstuk van je boek. 

Meer informatie
Van businessblog naar boek

Van businessblog naar boek

Blog jij regelmatig over je vakgebied en vraag je je af of je daar niet méér mee kan doen? Zou je op basis van je blogs graag een boek willen schrijven maar weet je niet hoe je moet beginnen?  Lukt het je wel om een blog te schrijven maar raak je bij een boek het overzicht steeds kwijt? 

Meld je dan aan voor de cursus ‘Van businessblog naar boek’. In deze online cursus van 6 lessen, leer je hoe je op basis van je businessblogs een volwaardig boek schrijft. Ik laat je zien hoe je een heldere structuur aanbrengt, hoe je de aandacht van de lezer van begin tot eind vasthoudt en waar je op moet letten tijdens het schrijven.   

Als je deze cursus hebt afgerond heb je aan de hand van je blogs een gedetailleerd bouwplan gemaakt voor je boek. Je weet wie je lezer is en hoe je de aandacht van die lezer vast kunt houden. En hoe je een inhoudsopgave met prikkelende hoofdstuk titels maakt en de inleiding en het eerste hoofdstuk van je boek hebt geschreven waar je ook feedback op hebt gekregen. 

Meer informatie
Masterclass Informatief: Inleiding

Masterclass Informatief: Inleiding

Een eerste indruk maak je maar één keer. Dat geldt niet alleen voor jou als professional, maar ook voor je zakelijke boek. Dat is ook de reden waarom de inleiding het belangrijkste hoofdstuk is in je boek. Het is ‘de eerste kennismaking’ tussen jou en de lezer. Bij die eerste kennismaking bepaalt de lezer of hij jouw boek de moeite waard vindt en of hij de volgende hoofdstukken óók gaat lezen. 

In een goede inleiding prikkel je de nieuwsgierigheid van de lezer, laat je zien waar jouw boek over gaat en waarom het belangrijk voor de lezer is om dit te weten. 

Wil jij leren hoe je zo’n prikkelende  inleiding schrijft? Meld je dan aan voor deze masterclass! Je leert wat de functie van een inleiding is, uit welke onderdelen een goede inleiding bestaat, hoe je een prikkelende inleiding schrijft en hoe je de lezer daarbij verleidt om door te lezen. 

Als je deze masterclass hebt doorlopen heb je de inleiding van je boek geschreven en daar feedback op gekregen.

Meer informatie

Mis je een cursus die je graag zou willen volgen?

Suggesties zijn altijd welkom. Neem contact met ons op indien je een goed idee hebt.

Reactie

Hedwig is een fantastische schrijfcoach. Dankzij haar advies en betrokkenheid hielp ze me het lastige onderwerp waar ik over schrijf te ontrafelen en het boek stap voor stap op te bouwen. Dit heeft voor mij geleid tot een prachtig boekcontract!
Brigitte Ars