Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Wat is de Artemis Academie?

Inloggen Registreren

Ben jij van plan een boek te schrijven? Gun jezelf een vliegende start!

Met de online cursussen van de Artemis Academie zet je je boek in no-time in de steigers en leer je hoe je op een boeiende manier schrijft, zodat jouw boek ook voor buitenstaanders boeiend is om te lezen. 

Altijd een passende cursus.

Of je nu een beginnende of gevorderde schrijver bent, een stukje op weg geholpen wil worden of een langer traject aan wil gaan: ik heb altijd een cursus die bij jou past.

Artemis Academie helpt je op weg!

Wil je een boek schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Vraag je je af hoe je jouw verhaal op een boeiende manier op papier kunt krijgen? Lukt het jou niet om jouw boek af te krijgen of raak je tijdens het schrijven steeds het overzicht kwijt?

Schrijf je in voor één van de online cursussen!

 

Wanneer je PROBLEMEN of VRAGEN hebt mbt het registreren, het inloggen of het gebruik van de videolessen kijk dan in dit document.

 

Praktische cursussen voor het schrijven van een informatief boek

De online cursussen van de Artemis Academie bieden je een praktische en stimulerende begeleiding bij het schrijven van je boek. Iedere cursus bestaat uit:

  • Een aantal video’s met leerzame uitleg over schrijftechnieken
  • Inspirerende oefeningen om je schrijfvaardigheid te verbeteren
  • Thuiswerkopdrachten waarmee je iedere keer verder aan je boek werkt
  • Professionele terugkoppeling op je teksten
  • Stimulerende begeleiding
  • De mogelijkheid om vragen te stellen

Dus wil jij in je eigen tempo en vanuit huis begeleiding krijgen bij het schrijven van je boek! Schrijf je dan nu in!

 

Ons cursusaanbod

Hieronder zie je een overzicht van de cursussen die vallen onder informatief. Een overzicht van de cursussen die vallen onder autobiografie kun je hier vinden.

Je expertise delen in een boek

Je expertise delen in een boek

Wil jij een boek schrijven over je vakgebied, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Heb je zoveel materiaal dat je het overzicht kwijtraakt? Vraag je je af of jouw boek straks wel publicabel is? Wil je weten hoe je op een boeiende en aantrekkelijke manier schrijft? 

Dan is deze cursus ‘Je expertise delen in een boek’ geschikt voor jou. In deze online cursus van 6 lessen, leg je het fundament voor een boek over jouw vakgebied. Je leert hoe je het voorbereidende werk verricht, hoe je structuur aanbrengt, hoe je een goede planning maakt en waar je op moet letten tijdens het schrijven.

Als je deze cursus hebt afgerond heb je een boekconcept waarmee je je boek kunt verkopen aan een uitgever, een gedetailleerde inhoudsopgave en schrijfplan en feedback op de inleiding en het eerste hoofdstuk van je boek. 

Meer informatie
Van businessblog naar boek

Van businessblog naar boek

Blog jij regelmatig over je vakgebied en vraag je je af of je daar niet méér mee kan doen? Zou je op basis van je blogs graag een boek willen schrijven maar weet je niet hoe je moet beginnen?  Lukt het je wel om een blog te schrijven maar raak je bij een boek het overzicht steeds kwijt? 

Meld je dan aan voor de cursus ‘Van businessblog naar boek’. In deze online cursus van 6 lessen, leer je hoe je op basis van je businessblogs een volwaardig boek schrijft. Ik laat je zien hoe je een heldere structuur aanbrengt, hoe je de aandacht van de lezer van begin tot eind vasthoudt en waar je op moet letten tijdens het schrijven.   

Als je deze cursus hebt afgerond heb je aan de hand van je blogs een gedetailleerd bouwplan gemaakt voor je boek. Je weet wie je lezer is en hoe je de aandacht van die lezer vast kunt houden. En hoe je een inhoudsopgave met prikkelende hoofdstuk titels maakt en de inleiding en het eerste hoofdstuk van je boek hebt geschreven waar je ook feedback op hebt gekregen. 

Meer informatie

Mis je een cursus die je graag zou willen volgen?

Suggesties zijn altijd welkom. Neem contact met ons op indien je een goed idee hebt.

Reactie

Ik wilde leren hoe ik van mijn vele aantekeningen en blogs één verhaal kon maken. In een paar uur had Hedwig de rode draad en een begin en eindpunt uit mijn ‘chaos’ gefilterd. In alle rust gaf ze tips en eyeopeners, kan het van harte aanraden!!!
Anja Trapman