Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Wilt u een informatief boek schrijven? Lukt het u maar niet om daarmee aan de slag te gaan? Met auteursbegeleiding heeft u een stok achter de deur en werkt u effectiever aan uw boek.

Wilt u een informatief boek schrijven? Lukt het u maar niet om daarmee aan de slag te gaan? Met auteursbegeleiding heeft u een stok achter de deur en werkt u effectiever aan uw boek.

Werkwijze

Een begeleidingstraject begint altijd met een gratis intake. Tijdens de intake kunt u aangeven wat uw bedoelingen zijn met uw boek en krijgt u informatie over de werkwijze van Artemis. Op basis van de intake kunt u beslissen of u wilt dat Artemis u begeleidt bij het schrijfproces. 

Begeleiding door Artemis kan op drie niveaus:

Niveau 1: Kickstart

Bij een ‘Kickstart’ helpt Artemis u uw boek op de rails te zetten. Dat begint met het uitwerken van het idee. Waar gaat uw boek precies over? Welke onderwerpen of thema’s wilt u aan de orde laten komen?  Voor wie is het boek bedoeld en waarom vindt u het belangrijk dat het er komt? 

Aan de hand van deze informatie wordt het boekconcept uitgewerkt met een gedetailleerd schrijfplan. 

Aan het eind van het traject heeft  u een gedetailleerde inhoudsopgave, een overzicht van de aanvullende middelen die u gaat gebruiken (zoals illustraties, anekdotes, praktijkvoorbeelden, multimedia, samenvattingen), terugkoppeling op de eerste 10.000 woorden van uw manuscript.

Tarief:
€ 650

Niveau 2: Kickstart en persoonlijke begeleiding

Dit traject begint net als bij Kickstart met het uitwerken van het boekconcept en een gedetailleerd schrijfplan. Daarnaast krijgt u terugkoppeling op de eerste 25.000 woorden van uw manuscript. 

Tijdens een persoonlijk gesprek informeer ik u over de verschillende mogelijkheden voor publicatie en bekijk ik samen met u welke optie het beste bij u en uw boek past. 

Aan het eind van het traject heeft u een gedetailleerde inhoudsopgave, een overzicht van de aanvullende middelen die u gaat gebruiken (zoals illustraties, anekdotes, praktijkvoorbeelden, multimedia, samenvattingen) en terugkoppeling op de eerste 25.000 woorden van uw manuscript.

Tarief:
€ 1250. Indien u eerder de kickstart hebt genomen, krijgt u € 400 korting.

Niveau 3: Kickstart en persoonlijke begeleiding op weg naar publicatie

Wanneer u een manuscript hebt geschreven, wilt u misschien ook dat het wordt gepubliceerd. Maar hoe doet u dat? Welke mogelijkheden hebt u? Het juiste pad naar publicatie is voor iedere auteur en ieder manuscript weer anders. Bij dit pakket krijgt u inzicht in de keuzes die u hebt en welke het beste bij u en uw manuscript passen om de kans voor publicatie zo optimaal mogelijk te maken.

Ook dit traject begint met het uitwerken van een boekconcept en een gedetailleerd schrijfplan. U krijgt terugkoppeling op maximaal 50.000 woorden van uw manuscript. 

Tijdens een persoonlijk gesprek informeer ik u over de verschillende mogelijkheden voor publicatie en bekijken we samen welke optie het beste bij u en uw manuscript past. Biedt u uw manuscript aan bij een uitgeverij? Of kiest u voor uitgeven in eigen beheer? In beide gevallen krijgt u een plan van aanpak, een standaard adviesplan voor de promotie en begeleid ik u bij het schrijven van een synopsis en de aanbiedingsbrief.  

Aan het eind van het traject heeft u een gedetailleerde inhoudsopgave, een overzicht van de aanvullende middelen die u gaat gebruiken (zoals illustraties, anekdotes, praktijkvoorbeelden, multimedia, samenvattingen en  terugkoppeling op de eerste 50.000 woorden van uw manuscript en een uitgeefadvies op papier. En u heeft het publicatievoorstel en aanbiedingsbrief voor de uitgever.

Tarief:
€ 2450. Indien u eerder de kickstart hebt afgenomen krijgt u € 800 korting.

Aanvullende module: correctie op taal- en spelfouten

Bij de bovengenoemde trajecten wordt u begeleid bij de technische kant van het schrijfproces. Uw tekst wordt echter niet gedetailleerd gecorrigeerd op taal- en spelfouten. 

Met deze aanvullende module kunt u uw tekst op taal en spelfouten laten corrigeren.

Tarief:
Op aanvraag.

Reactie

Ik heb bij Artemis een workshop gevolgd waar ik zeer tevreden over ben. Hedwig wisselt de theorie af met het maken van schrijfopdrachten en het viel mij op hoe goed Hedwig persoonlijke tips geeft die bijdragen aan meer inzicht voor de aanpak van het boek.
Lucy de Vries