Tekengebied 1

Wil je een informatief boek schrijven? Lukt het je maar niet om daarmee aan de slag te gaan? Met auteursbegeleiding heb je een stok achter de deur en werk je effectiever aan jouw boek.

Werkwijze

Een begeleidingstraject begint altijd met een Wegwijsgesprek. Tijdens dat Wegwijsgesprek kan je al je vragen stellen en problemen voorleggen waar je tijdens het schrijven tegenaan loopt. Samen onderzoeken we waar de schoen wringt en wat je nodig hebt om verder te gaan. Dat Wegwijsgesprek op zich is al heel waardevol, want je krijgt inzicht in:

  • De levensvatbaarheid van je boek
  • Waar jij staat in het schrijfproces
  • Welke obstakels je tegenkomt en wat je nodig hebt om die te overwinnen
  • Welke vervolgacties eventueel nodig zijn

Ook leg ik iets uit over mijn werkwijze zodat je aan de hand van het gesprek kunt beslissen of je wilt dat ik je begeleid bij het schrijven van je verhaal. De kosten van een Wegwijsgesprek bedragen € 30. Wanneer je besluit om over te gaan op een begeleidingstraject, wordt dit bedrag in mindering gebracht op de kosten van het pakket.

 

Begeleiding door Artemis kan op drie niveaus:

 

Niveau 1: Kickstart

Bij een ‘Kickstart’ helpt Artemis je jouw boek op de rails te zetten. Dat begint met het uitwerken van het idee. Waar gaat jouw boek precies over? Welke onderwerpen of thema’s wil je aan de orde laten komen?  Voor wie is het boek bedoeld en waarom vind je het belangrijk dat het er komt? 

Aan de hand van deze informatie wordt het boekconcept uitgewerkt met een gedetailleerd schrijfplan. 

Aan het eind van het traject heb je een gedetailleerde inhoudsopgave, een overzicht van de aanvullende middelen die je gaat gebruiken (zoals illustraties, anekdotes, praktijkvoorbeelden, multimedia, samenvattingen), terugkoppeling op de eerste 10.000 woorden van jouw manuscript.

Tarief:
€ 825

Niveau 2: Kickstart en persoonlijke begeleiding

Dit traject begint net als bij Kickstart met het uitwerken van het boekconcept en een gedetailleerd schrijfplan. Daarnaast krijg je terugkoppeling op de eerste 25.000 woorden van jouw manuscript. 

Tijdens een persoonlijk gesprek informeer ik je over de verschillende mogelijkheden voor publicatie en bekijk ik samen met je welke optie het beste bij jou en jouw boek past. 

Aan het eind van het traject heb je een gedetailleerde inhoudsopgave, een overzicht van de aanvullende middelen die je gaat gebruiken (zoals illustraties, anekdotes, praktijkvoorbeelden, multimedia, samenvattingen) en terugkoppeling op de eerste 25.000 woorden van jouw manuscript.

Tarief:
€ 1595

Niveau 3: Kickstart en persoonlijke begeleiding op weg naar publicatie

Wanneer je een manuscript hebt geschreven, wil je misschien ook dat het wordt gepubliceerd. Maar hoe doe je dat? Welke mogelijkheden heb je? Het juiste pad naar publicatie is voor iedere auteur en ieder manuscript weer anders. Bij dit pakket krijg je inzicht in de keuzes die je hebt en welke het beste bij jou en jouw manuscript passen om de kans voor publicatie zo optimaal mogelijk te maken.

Ook dit traject begint met het uitwerken van een boekconcept en een gedetailleerd schrijfplan. Je krijgt terugkoppeling op maximaal 50.000 woorden van jouw manuscript. 

Tijdens een persoonlijk gesprek informeer ik je over de verschillende mogelijkheden voor publicatie en bekijken we samen welke optie het beste bij jou en jouw manuscript past. Bied jij je manuscript aan bij een uitgeverij? Of kies je voor uitgeven in eigen beheer? In beide gevallen krijg je een plan van aanpak, een standaard adviesplan voor de promotie en begeleid ik je bij het schrijven van een synopsis en de aanbiedingsbrief.  

Aan het eind van het traject heb je een gedetailleerde inhoudsopgave, een overzicht van de aanvullende middelen die je gaat gebruiken (zoals illustraties, anekdotes, praktijkvoorbeelden, multimedia, samenvattingen en  terugkoppeling op de eerste 50.000 woorden van jouw manuscript en een uitgeefadvies op papier. En je hebt het publicatievoorstel en aanbiedingsbrief voor de uitgever.

Tarief:
€ 3245

Aanvullende module: correctie op taal- en spelfouten

Bij de bovengenoemde trajecten word je begeleid bij de technische kant van het schrijfproces. Je tekst wordt echter niet gedetailleerd gecorrigeerd op taal- en spelfouten. 

Met deze aanvullende module kun je jouw tekst op taal en spelfouten laten corrigeren.

Tarief:
Op aanvraag.

Reactie

Een reis van herinneringen naar verhaal, dit had ik niet alleen gekund.
Grietje Damming