Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Koosje - Carice de Wildt

Koosje - Carice de Wildt

Verschijningsdatum 2010
Aantal pagina's 150
Verschijningsvorm Paperback
ISBN 9789490877019

Kijk ook eens op de website van Carice de Wildt

Al een tijdje schrijft Carice de Wildt columns over haar dagelijks leven. Ze heeft een bipolaire stoornis, wat het er voor haar niet eenvoudiger op maakt. De reacties op haar columns waren zo enthousiast dat ze van het bedrijf Operatie Farma het verzoek kreeg een boek te schrijven. Een boek waarin ze laat zien hoe het is manisch-depressief te zijn. Ze klopte bij mij aan voor advies. Het boek is inmiddels verschenen.

Over de auteur

Carice de Wildt (1975) is geboren in de Achterhoek. Als kind deed ze niets liever dan ‘typen’. Ze schreef verhalen, brieven en een gedichtenbundel voor haar moeder. Op haar elfde schreef ze een verhaal voor de kinderserie ‘Mijn Idee’. Het fototoestel werd verfilmd en uitgezonden op haar dertiende.

Er volgde een onstuimige pubertijd, maar uiteindelijk studeerde ze af in de Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar ontmoette ze voor het eerst haar vriend Jeroen. Op het moment dat haar leven in een wat rustiger vaarwater leek te komen, raakte ze in een depressie. Samen met een psychotherapeut analyseerde ze de fases in haar leven. Van dieptepunten naar dolle dagen. Zij bleek bipolair, ofwel: manisch depressief.

Vanaf dat moment begon ze meer te schrijven. Ze won de eerste prijs met haar verhaal Onvoorspelbaar gelukkig, voor ‘de pen als lotgenoot’. Later schreef ze Koosje.

Carice woont samen met haar vriend Jeroen en katten in Utrecht en werkt als onderzoeker bij een kenniscentrum. De uren die zij overheeft gaan volledig op aan schrijven, lezen, sociaal doen, andere leuke dingen en hardlopen.

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

Begeleiding van Hedwig verloopt in een professionele en persoonlijke sfeer. De feedback is opbouwend en helpt je je eigen 'schrijfstem' te vinden. Autobiografisch schrijven vergt moed om je bloot te durven geven. Daar gaat Hedwig heel zorgvuldig mee om!
Ingrid Paijmans