Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Waar is het avontuur? - Brigitte Ars

Waar is het avontuur? - Brigitte Ars

Verschijningsdatum 2022
Genre Levensverhalen, Reisverhalen
Aantal pagina's 304
Verschijningsvorm Paperback
Formaat 15 x 21
ISBN 9789021431789

Wat doe je als je denkt dat het avontuur uit je leven is verdwenen? Met deze vraag begint Brigitte Ars een persoonlijke zoektocht naar de avonturier in onszelf en een avontuurlijk leven. Die tocht voert langs friluftsliv bij de Noorse fjorden – de liefde en filosofie van de Noren voor het buitenleven – via The Explorers Club in New York naar het Engelse Exmoor. Ze praat met avonturenexperts, psychologen en filosofen, bezoekt avonturenconferenties en workshops en onderzoekt tegelijk wat de hedendaagse betekenis is van avonturiers.

Het traject dat Brigitte en ik hebben afgelegd heeft wel wat weg van de Reis van de Held die ze ook in haar boek beschrijft. Het begint met een ‘Call to Adventure’:  het verhaal dat verteld wilde worden en bij haar aan de deur klopte. Waar is het avontuur? vroeg zij zich af. Ze ging te rade bij filosofen, psychologen, historici en andere avonturiers zoals zijzelf. Ergens halverwege dat pad kruisten onze wegen en vanaf dat moment liep ik een stuk met haar mee.
Zij verzamelde kennis, inzichten en informatie en ik hielp haar om het overzicht te houden. Samen zochten we naar de juiste vorm. Het resultaat is een boek dat in mei 2022 is gepubliceerd bij uitgeverij Querido. 

‘Dankzij haar advies en betrokkenheid hielp Hedwig me het lastige onderwerp waar ik over schrijf - avontuur - ontrafelen en het boek stap voor stap op te bouwen.'  

Over de auteur

Ik geloof enorm in de kracht van avontuur, groot en klein. Door het avontuur terug te vinden is voor mij afgelopen twee jaar alles in een stroomversnelling geraakt: ik zette het grootste platform voor Avontuurlijk Leven in Nederland op, Alice goes Wild, en begon met de Avontuurlijk Leven Podcast waarmee ik samenwerk met het reismagazine Columbus Travel. Ik hield Adventure Quest Workshops die al door veel mensen zijn gevolgd.

Dankzij het platform ben ik ‘ontdekt’ door de belangrijkste literair agent van Nederland, Sebes en van Bisseling, wat uiteindelijk heeft geleid tot een succesvol contract met Querido, een van de mooiste uitgeverijen van Nederland. Ik kreeg een interview van zes pagina’s in De Limburger (die me ‘avonturenprofessor’ noemden, ook omdat ik hierover les geef op Breda University of Applied Sciences) en andere tijdschriften. En spreek nu bij organisaties, bedrijven, gemeenten, internationale conferenties en leiderschaps-organisaties en vrouwengroepen. Daarnaast haalde ik certificaten tot narratief coach en Shinrin Yoku-gids.

Alles in twee jaar. Zo snel kan het gaan, zo veel kun je doen. Als je maar met een avontuurlijke mindset leeft, ben je tot dingen in staat die je niet voor mogelijk achtte. En komen er dingen – en mensen – op je af die je zullen verrassen en verwonderen. Ik heb het gevoel dat ik weer echt leef.

De website van Brigitte Ars.

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

Wat een inspirerende masterclass! Veel handvatten en verrijkende tips voor het schrijven van je biografie. Met het begin van mijn boek geëindigd! Een droom zou zomaar waar kunnen worden.
Arina de Groot – Lakerveld