Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Starten en stoppen met werken - Hansje van Etten

Starten en stoppen met werken - Hansje van Etten

Verschijningsdatum 2019
Genre Psychologie
Aantal pagina's 232
Verschijningsvorm paperback
Formaat 14,5 x 21
ISBN 9789463191746

Als je jong bent, kun je honderdduizend verschillende wegen inslaan op het gebied van studie en werk. Maar welke kies je? En hoe weet je of je wel de juiste keuze maakt? Eenmaal aan het werk krijg je met andere dilemma's te maken. Heb je wel plezier in wat je doet? Is het niet beter om te verkassen? Weer een paar jaar later vraag je je af of je niet te oud bent om nog elders te solliciteren. Maar wat ga je dan doen? Een eigen bedrijf beginnen? Een nieuwe opleiding? Voor je het weet zit je een paar jaar voor je pensioen. Je voelt de druk toenemen om ruimte te maken voor een nieuwe generatie. Stop je eerder met werken of blijf je stug doorgaan? 
Hansje van Etten vroeg millennials en babyboomers naar hun ervaringen. Ze komen uit het hele land en oefenen allemaal een ander beroep uit. Beide generaties staan voor een nieuwe levensfase. De millennials beginnen met werken, de babyboomers nemen er afscheid van. Ze geven tips hoe je de arbeidsmarkt kunt veroveren en overleven. Vooruitblikkend en terugkijkend vertellen ze over hun dromen, drijfveren en teleurstellingen en over nieuwe rondes, nieuwe kansen. Hun tips en verhalen zetten je aan om je toekomst met andere ogen te bezien.

Een video van de boekpresentatie in SPUI25 is hier te vinden. 

Hansje van Etten had al langer het plan om een boek te schrijven over de dilemma’s waar je voor kunt komen te staan tijdens studie en werk. Haar idee was om een aantal mensen te interviewen over de keuzes die ze tijdens hun loopbaan gemaakt hadden en wat de gevolgen daarvan waren. Ze wist echter niet goed hoe ze deze interviews kon omvormen tot een boek. Tijdens een boekpresentatie sprak ik met haar daarover waarna ze besloot om de workshop ‘Kickstart je informatief boek’ bij mij te volgen. Tijdens deze workshop legde ze het fundament voor ‘Starten en stoppen met werken’. Daarna heb ik haar begeleid bij het schrijven van de eerste hoofdstukken. ‘Starten en stoppen met werken' verscheen in 2019 bij uitgeverij Scriptum.

Over de auteur

Hansje van Etten werkte jarenlang bij de VPRO-televisie als programmamaker en eindredacteur. Ze maakte onder meer programma’s over wetenschap en gedrag. Ook was ze eindredacteur van het documentairekanaal Holland Doc/NPO Doc. Onder de titel ‘Meesterlijke vergissingen’ stelde ze gastlessen samen voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht over het belang van experimenteren en uitproberen.

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

De workshop heb ik ervaren als speels en motiverend. Het contact was heel persoonlijk en in een sfeer van vertrouwen. We kregen meerdere interessante opdrachten en heldere uitleg. Ik heb concrete handvatten gekregen om te starten met mijn autobiografie.
Gerrel Wissink