Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Leven in het zicht van de dood - Jacinta van Harteveld

Leven in het zicht van de dood - Jacinta van Harteveld

Verschijningsdatum 2012
Genre Gezondheid & Psychologie, Familie & Relaties, Therapie & Zelfhulp, Rouwverwerking
Aantal pagina's 256
Verschijningsvorm Paperback
ISBN 9789025901738

Kijk ook eens op de website van Jacinta van Harteveld

In 2003 opende Hospice Issoria voor het eerst zijn deuren en sinds die tijd hebben Jacinta Harteveld en haar collega’s veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen die vlak voor de dood staan. Deze ervaringen wilden zij graag met anderen delen en daaruit ontstond de wens om een boek te schrijven. In 2010 namen zij contact met mij op om te vragen of ik hen daarbij kon begeleiden. Een jaar later was hun boek af en ik heb hen geholpen bij het vinden van een uitgever. In september 2012 is het boek bij uitgeverij Ten Have gepubliceerd.

 

Over de auteur

Afscheid en verlies lopen als een rode draad door mijn leven heen. Jong verlies bepaalde onbewust mijn keuze voor het werken in de zorg als verpleegkundige, onderzoeker en later als leidinggevende. Jong verlies was onbewust de motivatie voor het oprichten van Hospice Issoria in Leiden waar ik als coördinator werkte. Het zette me, inmiddels meer bewust, aan tot het schrijven van het boek Leven in het zicht van de dood. Als iemand van wie je houdt sterft.

Verdere persoonlijke en professionele verdieping ontstond tijdens de trainingen Belevingsgerichte Zorg bij Cora van der Kooij (I.M.O.Z.), Love, Loss, Foregiveness bij Michael Murphy en in de opleidingen bij Riet Fiddelaers en Sabine Noten (Omgaan met Verlies, Werken met Gestolde Rouw) en bij Morten Hjort (Systemisch Werken, Phoenix Opleidingen).

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Reactie

Je hebt duidelijk veel ervaring met Autobiografie Schrijven. Via verkennende schrijfopdrachten en de daaruit voort vloeiende gerichte vragen - en heel goed luisteren - wist je mij op het spoor naar mijn levensthema te zetten. Wat een ontdekking! Dank!!!!!
Elly Berends