Tekengebied 1
Elk boek heeft een verhaal

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

Onder begeleiding van Artemis zijn inmiddels heel wat projecten tot stand gekomen. Hieronder vindt je daarvan een overzicht.  

De weg naar tevredenheid - Arjen Sernee

De weg naar tevredenheid - Arjen Sernee

Verschijningsdatum 2018
Genre Economie & Bedrijf, Personeel & Arbeid, Persoonlijke ontwikkeling
Aantal pagina's 210
Verschijningsvorm paperback
Formaat 13 x 23
ISBN 9789492939036

Uit onderzoeken blijkt dat hoe meer tevreden "de mens' is, des te productiever, succesvoller, gezonder en socialer hij/zij is. Dit lijkt dus een win/win-situatie voor zowel werknemers als werkgevers, alsmede voor het individu en de gehele maatschappij. De praktijk is echter, zoals wij weten, totaal anders.
'De weg naar tevredenheid' is zeer geschikt voor eenieder die op zoek is naar (meer) tevredenheid of vermindering van klachten. Daarnaast is dit boek zeer goed bruikbaar voor bedrijven die een verbeteringsslag willen maken, want de mensen in je bedrijf zijn nu eenmaal bepalend voor de winst.
Heb je derhalve genoeg van "geluksboeken' en wil jij op een realistische wijze aan de slag met het bevorderen van je persoonlijke tevredenheid en heb je daarbij behoefte aan concrete handvatten waar je echt wat mee kunt? Dan is dit het boek dat je kan helpen om je verandering waar te maken. Zoals enkele lezers verklaarden: "Had ik dit boek maar eerder gelezen." Of "Ik voel mij een stuk positiever."

Recensies van dit boek zijn verschenen bij Managementboek en Omroep Almere

 

 

In 2016 nam Arjen Sernee van Viamentalis contact met mij op. Als psycholoog had hij een online programma ontwikkeld en wilde dat dit ondersteund werd door een boek. Een uitgever had aangegeven hier belangstelling voor te hebben maar de tekst in het manuscript dat Arjen had aangeleverd was nog te summier. Er moest meer ‘vlees op de botten’ komen. Samen hebben we hieraan gewerkt. Het uiteindelijke resultaat werd aan diverse uitgevers gestuurd waaruit drie aanbiedingen volgde.  De Weg naar Tevredenheid verscheen in 2018 bij uitgeverij Futuro.

Over de auteur

Arjen Sernee is geboren in Haarlem, gehuwd en opgevoed door zorgzame ouders. Hij heeft 35 jaar ervaring opgedaan bij een groot bedrijf in diverse functies en werkt sinds 2003 als eigenaar/psycholoog met zijn bedrijf Via Mentalis Consultancy. Zijn instelling in het leven is pragmatisch; met beide benen op de grond. In zijn werk is hij gericht op verkrijgen van tevredenheid bij de individuele mens en daarmee samenhangend meer rendement voor bedrijven, waarbij het afstemmen en optimaliseren van belangen voorop staat.

Reactie

Het was bijzonder verhelderend om bij Hedwig de kickstart cursus ‘informatief schrijven’ te volgen. In een dag heb ik veel geleerd over het maken van een schrijfplan en een publicatievoorstel.
Hansje van Etten